Du har hørt om Blodbøg, men hvad er det, og hvordan dyrker du det i din egen have? Nå, denne artikel vil forklare. Kobberbøgen, Fagus sylvatica ‘Purpurea’ er et løvfældende træ i bøgefamilien Fagaceae. Hun er et godt valg af flere grunde, og du vil blive overrasket over, hvor let hun er at vokse. Læs videre for at lære mere om dette populære træ!

De kobbergrønne blade og blomster er frynset med brune hår. Blomsterne i kobberbøgen er enboede og varierer i farve fra mørkerød til rødgrøn. Den er enebolig, med hankakler hængende fra grene og hunblomster, der vokser i par. Den danner også lange, spidse knopper.

Kobberbøg er en attraktiv plante med mørk lilla-bronze løv. Den vokser bedst i fuld sol eller halvskygge, i veldrænet jord. Interessant nok er kobberbøg en fremragende plante til at tiltrække gavnlige insekter. Fugle, flagermus og mus spiser løvet. Larver lever af bøgetræets agern og frø. De er også nyttige i kampen mod klimaændringer. Hvis du vil dyrke en smuk kobberbøg i din have, så besøg vores hjemmeside.

Hvorfor er bøgen så populær i haver?

Kobberbøgen er en populær gartneriplante, især når den plantes som et stort eksemplartræ. En kobberbøg er også populær, fordi dens blade ikke falder af, når de skæres.

Hvis du vil have en tæt baldakin af løv til din have, kan du overveje at plante en bevoksning af tre eller fem kobberbøge. Du vil blive overrasket over resultaterne. Træerne er gode til landskaber og giver en dejlig privatskærm for fugle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *