Med blomsterløg kan du nyde farverige blomster i din have i flere måneder. Det er bestemt ikke svært at plante blomsterløg, og du vil se de første blomster dukke op tidligt på foråret. Så skal du selvfølgelig plante løgene om efteråret for at lade forårsblomsterne få energi nok. Når de første vintergækker eller krokus begynder at blomstre, er det tid til at plante sommerblomster som anemone og dalia.

Forårsblomster
De mest berømte forårsblomstrer er: tulipaner, hyacinter, påskeliljer, krokus, druehyacinter, vintergækker, eranthis og fritilarias

Sommer blomstrer
Sommeren blomstrer på et øjeblik: georginer, begonier, gladioler, liljer, anemoner og ranunkler.

Hvis du er i tvivl, så tjek brugermanualen eller internettet. Læs også: Festlige forårsblomster: blomsterløg

Tips ved plantning af løg
Det bedste tidspunkt at plante forårsblomster på er fra september til december. Det er bedst at have løgene i jorden, inden den første nattefrost sætter ind. Sommerblomstrende løg plantes bedst efter nattefrosten er overstået, men inden udgangen af ​​maj.

Man kan plante løg på forskellige måder, hvilket generelt er en smagssag. Du kan placere dem spredt i en kant, i grupper sammen eller på terrassen i en blomsterkasse. Alt du behøver er noget kreativitet.

Når du planter blomsterløg, skal du tage hensyn til følgende:

Løsn jorden godt og tilføj pottejord, hvis det er nødvendigt, hvis jorden i din have er relativt fattig på næringsstoffer.
For større løg skal du lave en brønd omkring dobbelt så dyb, som løget er højt. Det er naturligvis altid muligt at bruge en speciel løgplantemaskine. Den rigtige dybde er vigtig for en pære. Man skal gøre en undtagelse for begonier, de vil rigtig gerne placeres lige under overfladen. For nemt at plante små løg skal du først lave en spalte, også denne skal være cirka dobbelt så dybden som en pære.
Placer pæren i hullet eller pærerne i spalten og dæk den med jord.
Vand løgene umiddelbart efter plantning. Mængden afhænger naturligvis af jordens fugtighed. Det er bedst at vande regelmæssigt, hvis jorden er veldrænet.
Plantning af økologiske løg
Kan du lide noget insektliv i din have? Så er det godt at tænke på økologiske pærer, som man kan købe stort set alle steder nu om dage. Bier og sommerfugle elsker løgets blomster, fordi de ofte giver dem mad på et gunstigt tidspunkt. Økologiske løg indeholder ekstra nektar og det betyder flere besøg af bier end med almindelige løg Kan du lide sommerfugle? Så er det godt at vide, at disse muntre flagre elsker prydløg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *